top of page

Codependent?

Ken je dat?


Als saai is een scheldwoord is..

Je relatie wordt een soort obsessie... Je hebt of maakt geen ruimte meer voor andere dingen. Je bent alleen gefocust op die relatie.

Er komt verwarring met verliefdheid. Je wilt continue dat hevige gevoel voelen.

Het abnormale wordt het normale.


Je wilt niet naar je eigen pijn, je wilt het niet voelen en dan ga je je focussen op die liefde. Want je wilt controle over je eigen pijn.


Emotionele verwaarlozing zorgt ervoor dat je zoekt naar goedkeuring.

Je krijgt een overtuiging dat als jij je leuk en wenselijk voordoet, dan pas verdien je liefde.


Je gaat ervan uit dat je ouders van je houden, dus hun gedrag naar jou zal wel zijn hoe het is.. Hoe jij dat verdient. Dat wordt het normaal... Je krijgt een overtuiging dat dat aan jou ligt. Je denkt dat afstand of boosheid, irritatie niet gezien en gehoord voelen bij jou hoort. Je kiest de partner uit die dat voor jou spiegelt.


Vallen op de onbereikbare persoon is een spiegel naar een of beide ouders. Dat is vertrouwd. Daar heb je controle over want daar ben je in gespecialiseerd.


Als jij aan het wachten bent op die goedkeuring in de liefde.. Is het een grote kans dat je dat vroeger ook deed.. Wachten op goedkeuring van je ouders.


Hoe kijk je naar potentiële partners? Lijken ze saai? Ga eens in jezelf en kijk naar de patronen van je ouders en hun ouders.. Ben je gewend aan chaos, ruzies, wachten op goedkeuring, niet gezien worden?

Achter de de deur van saai, ligt een wereld van verdieping en spannende nieuwe realisaties..


Wat heb je nog te ontdekken in jezelf? Weet je dit?

We rennen te vaak weg van de pijn in onszelf omdat dat een groot gevoel van onmacht geeft en dat is eng en hebben we geen controle over en daarom willen we daar niet aan. Maar zo lang je dat niet doet.. Win je niets en blijft je leven geen werkelijke verdieping geven.

27 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page